Nieuwe investeringen

Gepubliceerd op 23-11-2016

In 2012 zijn De Gestichten begonnen met de aanpassing van de Gasthuiskerk. Op deze manier worden de gebruiksmogelijkheden aangepast aan de wensen van deze tijd. Ook het Naberorgel heeft een grondige restauratie ondergaan.Het Naberorgel

De restauratie en verbouwing van de Gasthuiskerk is inmiddels voltooid. Daardoor kon het gerestaureerde in de toekomst beter onderdak bieden aan culturele en sociale activiteiten. 

Het ging daarbij o.a. om de aanbouw van een glazen foyer aan de zijde van het Gasthuishofje en de aanbouw van een nieuw entree aan de Paardenmarkt, waardoor de functionaliteit van het gebouw werd aangepast, dat er een multifunctioneel cultureel centrum t.b.v. de stad Doesburg in gevestigd kon worden. In het gebouw zelf zijn diverse nieuwe voorzieningen aangebracht.  

Het culturele centrum werd op 29 augustus 2014 geopend door de Commissaris van de Koning in Gelderland. Ook voor het culturele jaar 2016/2017 heeft de programmacommissie van het cultureelcentrum Gasthuiskerk wederom een zeer interessante en afwisselende culturele programmering van hoog niveau weten te realiseren.  Voor het jaarprogramma:

zie website: www.gasthuiskerkdoesburg.nl

( Tickets zijn online verkrijgbaar )

Terug naar het nieuwsoverzicht